04 March 2014

Να απαγορευτεί το ΓΤΟ καλαμπόκι 1507 της Pioneer



Παρά τις 19 χώρες που ψήφισαν εναντίον του ΓΤ αραβόσιτου Pioneer 1507 (μόνο 5 ήταν υπέρ, και οι υπόλοιπες απείχαν) η ΕΕ ετοιμάζεται να το εγκρίνει, μετά φυσικά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Αν εγκριθεί θα είναι το πρώτο γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι που επιτρέπεται για καλλιέργεια στην Ευρώπη από το 1998. Τότε, ήταν το διαβόητο καλαμπόκι Bt της Monsanto (ΜΟΝ810), το οποίο παράγει το δικό του εντομοκτόνο. Αυτή τη φορά είναι επίσης ένα καλαμπόκι Bt κατασκευασμένο από την Pioneer και το οποίο όμως έχει επιπλέον ανοχή ως προς ένα ισχυρό ζιζανιοκτόνο (με βάση το glufosinate). Αυτό το ζιζανιοκτόνο έχει ταξινομηθεί ως άκρως τοξικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση .


Υπάρχουν πολλά προβλήματα με αυτό το γενετικώς τροποποιημένο καλαμπόκι. Επειδή παράγει το δικό του εντομοκτόνο, θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους για τις πεταλούδες και τις νυχτοπεταλούδες και δεν έχει υπάρξει καμία έρευνα για τις επιπτώσεις του σε άλλα ωφέλιμα έντομα όπως οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές. Σε αντίθεση με τους κανόνες της ΕΕ, η απαιτούμενη αξιολόγηση της ασφάλειας που συνδέεται με τη χρήση του ζιζανιοκτόνου δεν έχει γίνει. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αραβόσιτο της Pioneer 1507 διαβάστε την μελέτη των Φίλων της Γης εδώ.

Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή όπου ο αντιπερισπασμός και οι πραγματικές συνέπειες της ψευδοκρίσης και του ψευδοχρέους έχουν αποσπάσει την προσοχή των κοινωνιών από το ζωτικό αυτό ζήτημα που απειλεί την βιοποικιλότητα, την υγεία μας και την ίδια μας την επιβίωση. Όμως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε μέχρι την τελική και πλήρη απαγόρευση του φιάσκου που λέγεται βιοτεχνολογία.

Ο William Engdahl είναι από αυτούς που διεξοδικά έχουν μελετήσει και ερμηνεύσει το φαινόμενο βιοτεχνολογία και ΓΤΟ και στο βιβλίο του Seeds of Destruction (Σπόροι της καταστροφής) αποκαλύπτει γιατί και από ποιους στήθηκε η ιδέα της γενετικής τροποποίησης. Στο βιβλίο αποδεικνύεται καθαρά ότι η τεχνολογία αυτή είναι η σκόπιμη συνέχιση της ευγονικής και του ελέγχου του πληθυσμού και ο πραγματικός, απώτερος σκοπός της είναι η στείρωση και ο αργός θάνατος σε εκείνους που θεωρούνται «ακατάλληλοι»: οι φτωχοί και η μεσαία τάξη.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


                               Με ελληνικούς υπότιτλους



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: stopthecrop.org