01 July 2013

Πριν το θάνατό του ο πατέρας της ΔΕΠΥ* παραδέχθηκε ότι ήταν μια φανταστική ασθένεια


ΠΗΓΗ: NaturalNews

Αν εσείς ή κάποιος γνωστός σας έχει παιδί που έχει διαγνωστεί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), οι πιθανότητες είναι το παιδί να είναι στην πραγματικότητα μια χαρά. Τουλάχιστον αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα έλεγε ο «πατέρας» της ΔΕΠΥ, Leon Eisenberg, αν ήταν ακόμα ζωντανός. Λίγο καιρό πριν τον θάνατό του (σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel), ο ψυχίατρος και πρωτοπόρος του αυτισμού παραδέχθηκε ότι η ΔΕΠΥ είναι ουσιαστικά μια «φανταστική ασθένεια», πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα άσκοπα συνταγογραφούνται σε εκατομμύρια μικρά παιδιά σοβαρά ψυχότροπα φάρμακα που θα τα εισάγουν σε μια ζωή εθισμού στα φάρμακα και στην αποτυχία.

Όπως εξηγεί ο Bradlee Dean, παρουσιαστής του ραδιοφώνου Sons of Liberty ο οποίος επίσης γράφει στον δικτυακό τόπο DC Clothesline, η ΔΕΠΥ ήταν απλά μια θεωρία που αναπτύχθηκε από τον Eisenberg. Ποτέ στην πραγματικότητα δεν αποδείχτηκε ότι υπάρχει ως επαληθεύσιμη ασθένεια, παρά το γεγονός ότι ο Eisenberg και πολλοί άλλοι επωφελήθηκαν αδρά από την ευρεία διάγνωσή της. Και επίσης συνεχίζει να επωφελείται η σύγχρονη ψυχιατρική, η οποία επίσης βοηθά να γεμίζουν τα ταμεία της φαρμακευτικής βιομηχανίας με το να κάνει τα παιδιά να εθίζονται νωρίς σε επικίνδυνα ψυχοδιεγερτικά φάρμακα όπως το Ritalin (methylphenidate) και το Adderall (μικτά άλατα αμφεταμίνης, dextroamphetamine).

«Η ΔΕΠΥ είναι η απάτη που έχει σκοπό να δικαιολογεί την εισαγωγή των παιδιών σε μια ζωή εξάρτησης στα φάρμακα,» είχε πει από το 1998 ο Δρ Edward C. Hamlyn, ιδρυτικό μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Γενικών Ιατρών, για την πλασματική ασθένεια. Προσθέτοντας σε αυτή την αίσθηση, οι ψυχίατροι Peter Breggin και Sami Timimi, οι οποίοι και οι δύο αντιτίθενται στο να θεωρούνται παθολογία τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ, λένε ότι η ΔΕΠΥ είναι περισσότερο ένα κοινωνικό κατασκεύασμα παρά μια πραγματική «διαταραχή».


Το ψυχιατρικό επάγγελμα έχει να κάνει με τη δημιουργία υπερκερδών για την Φαρμακευτική Βιομηχανία (Big Pharma)

Ο σκοπός βέβαια της παρουσίασης ως παθολογικών των συμπτωμάτων της ΔΕΠΥ, ήταν να παράγουν περισσότερα κέρδη για τη βιομηχανία φαρμάκων. Σύμφωνα με την ομάδα προστασίας του πολίτη Citizens Commission on Human Rights International  (Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεθνώς) (CCHRI), περίπου 20 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ σήμερα παίρνουν επικίνδυνα και ακριβά, ψυχιατρικά φάρμακα για φτιαχτές καταστάσεις συμπεριφοράς, όπως η ΔΕΠΥ. Και περίπου άλλο ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν κατάφωρα και σκόπιμα διαγνωστεί λανθασμένα με πλασματικές καταστάσεις συμπεριφοράς για τις οποίες συνταγογραφούνται ψυχιατρικά φάρμακα.

«Θυμηθείτε, υπάρχουν δύο τρόποι που οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να βγάζουν χρήματα: να εφευρίσκουν νέα φάρμακα, και να επινοούν νέες ασθένειες που τα ήδη ανακαλυφθέντα φάρμακα μπορούν να θεραπεύσουν,» γράφει ο Δρ Jay Parkinson, MD, MPH, σχετικά με την βιομηχανία δημιουργίας ψεύτικων ασθενειών. «Την τελευταία δεκαετία, η Φαρμακευτική Βιομηχανία δημιουργεί όχι λιγότερο από 10 νέα φάρμακα ετησίως», προσθέτει, σημειώνοντας ότι πολλοί από τους ανθρώπους που έχουν πει ότι πάσχουν από ΔΕΠΥ πραγματικά υποφέρουν από «το αποτέλεσμα της κακής σχεδίασης,» εννοώντας ένα συμβατικό κοινωνικό και εκπαιδευτικό σύστημα που είναι ανίκανο και απρόθυμο να αναγνωρίσει την μοναδική ατομικότητα.

Αυτό είναι σίγουρα αλήθεια για τον Barnett, τον 14-χρονο ιδιοφυή αυτιστικό στου οποίου την μητέρα είχαν πει ότι πιθανότατα ο γιος της δεν θα μπορούσε ποτέ να διαβάσει ή να γράψει. Σήμερα, ο Jacob ήδη εργάζεται για το μεταπτυχιακό του στην κβαντική φυσική, ενώ οι περισσότεροι από τους συμμαθητές του είναι ακόμα στο γυμνάσιο. Επίσης τώρα εξελίσσει τη δική του αρχική θεωρία στην Αστροφυσική, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες.

«Η ψυχιατρική / φαρμακευτική βιομηχανία δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για να πείσει το κοινό, τους νομοθέτες και τον τύπο ότι ψυχιατρικές διαταραχές, όπως η διπολική διαταραχή, η κατάθλιψη, η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (ΔΕΠ / ΔΕΠΥ), το μετα-τραυματικό στρες, κλπ. είναι ιατρικές παθήσεις στο ίδιο επίπεδο με επαληθεύσιμα ιατρικές παθήσεις, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις,» εξηγεί το CCHRI. «Ωστόσο, σε αντίθεση με την πραγματική ιατρική ασθένεια, δεν υπάρχουν επιστημονικές εξετάσεις που να εξακριβώνουν την ιατρική ύπαρξη ψυχιατρικής διαταραχής.»

Πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:


………..

* ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) - (ADHD) Attention Deficit Hyperactivity Disorder
ή ΔΕΠ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής) - (ADD) Attention Deficit Disorder


Δείτε επίσης

Οι φαρμακευτικές δεν υπηρετούν την υγεία, την ίαση, τις θεραπείες, την ευεξία