19 May 2013

Δράση ενάντια στην ΜΟΝΣΑΝΤΟ


Αυτό το Σάββατο 25 Μαίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (μεταλλαγμένα), στην βιοτεχνολογία και στις εταιρείες που την προωθούν.

Στην Ελλάδα η διαμαρτυρία θα γίνει στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα.

Η ιστοσελίδα της δράσης:


 ...........

Ανάλυση βρίσκει το Γ.Τ. καλαμπόκι της Monsanto διατροφικά νεκρό, ιδιαίτερα τοξικό

του Mike Barrett, Natural Society


Είναι το ΓΤΟ καλαμπόκι διατροφικά ισοδύναμο με το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι; Η Monsanto θα σας πει, η απάντηση είναι ένα μεγάλο «ναι», αλλά η πραγματική απάντηση είναι απολύτως όχι. Και η απλή πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζουν να μας εξαπατούν με την κραυγαλέα παραπληροφόρηση τους. Στην πραγματικότητα, μια θρεπτική ανάλυση του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού που έγινε το 2012 διαπίστωσε ότι το ΓΤ καλαμπόκι στερείται βιταμινών και θρεπτικών συστατικών σε σύγκριση με το μη-ΓΤ καλαμπόκι, αλλά η γενετική τροποποίηση ενέχει επίσης πολυάριθμους κινδύνους για την υγεία λόγω της εξαιρετικά υψηλής τοξικότητας.

Με την πρόσφατη ψήφιση του νόμου Προστασίας της Monsanto, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι μέγα εταιρείες όπως η Monsanto είναι σε θέση να ασκούν τόση δύναμη ώστε να ξεπερνούν ακόμη και αυτή της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Η νέα νομοθεσία παρέχει στην Monsanto νομική προστασία έναντι στα ομοσπονδιακά δικαστήρια με το να απαγορεύει κάθε εκκρεμούσα αναθεώρηση των επικίνδυνων ΓΤ καλλιεργειών. Είναι ειρωνικό να βλέπουμε την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου μπροστά στις συνεχείς αποκαλύψεις για τους κινδύνους των ΓΤΟ.


Το μη ΓΤΟ καλαμπόκι είναι 20 φορές πλουσιότερο διατροφικά από το ΓΤΟ καλαμπόκι

Η έκθεση του 2012, με τίτλο 2012 Διατροφική Ανάλυση: Σύγκριση του ΓΤΟ καλαμποκιού με το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι, βρήκε πολλές ανησυχητικές και σημαντικές διαφορές μεταξύ του ΓΤΟ και του μη ΓΤΟ καλαμποκιού, καμία εκ των οποίων δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Πρώτον, η έκθεση διαπίστωσε ότι το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι έχει πολύ περισσότερο ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, σίδηρο και ψευδάργυρο.

• Το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 6130 ppm ασβεστίου, ενώ το ΓΤΟ καλαμποκιού έχει 14
– το μη ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 437 φορές περισσότερο ασβέστιο.

• Το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 113 ppm μαγνησίου, ενώ το ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 2
– το μη ΓΤΟ καλαμπόκι έχει περίπου 56 φορές περισσότερο μαγνήσιο.

• Το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 113 ppm καλίου, ενώ το ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 7
– το μη ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 16 φορές περισσότερο κάλιο.

• Το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 14 ppm μαγγανίου, ενώ το ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 2
– το μη ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 7 φορές περισσότερο μαγγάνιο.

Όσον αφορά την περιεκτικότητα σε ενέργεια, το μη ΓΤΟ καλαμπόκι βρέθηκε να «εκπέμπει 3.400 φορές περισσότερη ενέργεια ανά γραμμάριο, ανά δευτερόλεπτο σε σχέση με το ΓΤΟ καλαμπόκι», όπως αναφέρθηκε από το NaturalNews. Συνολικά, η έρευνα διαπίστωσε ότι το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι είναι 20 φορές πιο πλούσιο σε διατροφή, ενέργεια και πρωτεΐνη σε σύγκριση με το ΓΤΟ καλαμπόκι.
Εικόνα από www.momsacrossamerica.com.

Το ΓΤΟ καλαμπόκι βρέθηκε επίσης να είναι ιδιαίτερα τοξικό

Όπως ήταν αναμενόμενο, η έκθεση διαπίστωσε αυτό που πολλοί από εμάς ήδη γνωρίζουν - ότι το ΓΤΟ καλαμπόκι είναι ιδιαίτερα τοξικό. Ενώ το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι βρέθηκε να είναι απαλλαγμένο από χλωρίδια, φορμαλδεΰδη, glyphosate (ενεργό συστατικό στο Roundup, το πιο καλοπουλημένο ζιζανιοκτόνο της Monsanto), και άλλες τοξικές ουσίες, το ΓΤΟ καλαμπόκι είναι γεμάτο με αυτές τις τοξίνες.

Με βάση τους κανονισμούς της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, το μέγιστο ποσό glyphosate που επιτρέπεται στο πόσιμο νερό είναι 700 μέρη ανά δισεκατομμύριο, που ισοδυναμεί με 0,7 ppm. Το ποσό αυτό είναι ένα καθορισμένο «επίπεδο προστασίας με βάση την καλύτερη διαθέσιμη επιστήμη για να προληφθούν πιθανά προβλήματα υγείας». Η Ευρώπη επιτρέπει ακόμα λιγότερο glyphosate στο νερό, 0.2 ppm. Η έκθεση διαπίστωσε ότι το ΓΤΟ καλαμπόκι περιέχει 13 ppm - αυτό είναι 18.5 φορές παραπάνω από το «ασφαλές ποσό» που ορίζει η EPA.

Ομοίως, το ΓΤΟ καλαμπόκι περιέχει ανησυχητικά επίπεδα της τοξικής φορμαλδεΰδης, στα 200 ppm. Σύμφωνα με τον Δρ Don Huber, έναν διακεκριμένο ειδικό στους ΓΤΟ, τουλάχιστον μία μελέτη έχει διαπιστώσει ότι 0,97 ppm κατάποσης φορμαλδεΰδης ήταν τοξικά για τα ζώα. Το ΓΤΟ καλαμπόκι βρέθηκε να περιέχει 200 ​​φορές περισσότερη φορμαλδεΰδη από αυτό το «μέγιστο» ποσό ασφάλειας.
Εικόνα από www.momsacrossamerica.com.

Γίγαντες της βιοτεχνολογίας όπως η Monsanto πιάνονται να ψεύδονται ξανά

Η Monsanto ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι ισοδύναμα ή ακόμα και υψηλότερης ποιότητας από τα μη-ΓΤΟ, αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Πολυάριθμες μελέτες μας έχουν δείξει τους κινδύνους των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, όπως το ΓΤΟ καλαμπόκι, μαζί με τους κινδύνους της υπερβολικής ποσότητας φυτοφαρμάκων που συνοδεύουν τις ΓΤΟ καλλιέργειες. Αυτή η έκθεση του 2012 μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά ότι οι εταιρείες όπως η Monsanto απλά δεν μπορεί να είναι αξιόπιστες, και ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τους ψευδείς ισχυρισμούς μέχρι τέλους, προκειμένου να επωφεληθεί και σταδιακά να τροποποιήσει γενετικά τον κόσμο.

.............

Χρήσιμες ειδήσεις των τελευταίων ημερών για τους ΓΤΟ
















Σάτυρα για την μονσάντο
(Ελληνικοί υπότιτλοι)