05 October 2012

Καλύτερα «πείνα», παρά η «σωτηρία» της βιοτεχνολογίας



Ο τίτλος της ανάρτησης παραπέμπει στο υποκριτικό επιχείρημα στο οποίο βασίζεται η επιθετική προώθηση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και φυσικά το επιχείρημα μπάζει από παντού.

Καταρχήν, όχι μόνο δεν υπάρχει έλλειψη τροφής αλλά υπάρχει τεράστια σπατάλη της στο κόσμο όπου κάθε χρόνο πετιούνται πάνω από 1.3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφής (περίπου το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής).

Δεύτερον, στο δυτικό κατά κύριο λόγο κόσμο, η επιβολή μιας διατροφής σχεδόν αποκλειστικά με ζωικές τροφές σημαίνει ότι κατά μέσο όρο 3 κιλά δημητριακών (με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις – σελίδα 26 της μελέτης του United Nations Environment Programme-UNEP) σπαταλούνται για κάθε κιλό κρέατος. Μια ελάχιστη και μόνο περικοπή στις ζωικές τροφές θα απελευθέρωνε τροφή για εκατομμύρια ανθρώπους. Αν δε υπήρχε μαζική στροφή στην φυτοφαγία (η οποία ενδείκνυται για την φυτοφάγο ανατομία του ανθρώπου) η Γη θα μπορούσε να θρέψει διπλάσιους ανθρώπους από όσους σήμερα.

Τρίτον, οι αποδόσεις της χημικής ή της μεταλλαγμένης γεωργίας δεν είναι οι κορυφαίες όπως μας εξαπατά η προπαγάνδα αλλά σε μακροπρόθεσμη διάρκεια υπολείπονται από την βιολογική και τις άλλες αειφόρες καλλιέργειες.

Τέταρτον, οι παίκτες που δραστηριοποιούνται παγκόσμια στην βιοτεχνολογία έχουν βεβαρημένο «βιογραφικό» (agent orange, DDT, διοξίνη, PCB, ασπαρτάμη, κλπ) και αυτό τα λεει όλα για τις πραγματικές προθέσεις τους.

Και τέλος, τι να την κάνουμε την παραγωγή όταν αυτό που μας δίνει είναι μη τροφή, κοινώς δηλητήριο;

Επομένως ο κόσμος όχι μόνο δεν θα πεινάσει χωρίς τα μεταλλαγμένα αλλά και δεν θα εκθέσει την υγεία του στον κίνδυνο του καρκίνου και άλλων διαταραχών όπως αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά στην πρόσφατη έρευνα του καθηγητή Σεραλίνι.



Η έρευνα αυτή έρχεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για το ζωτικό ζήτημα της διατροφής όπου οι λαοί ζαλισμένοι από τις απανωτές συνέπειες της οικονομικής ψεδοκρίσης φαίνεται να έχουν χάσει την πρότερη σθεναρή αντίσταση στα μεταλλαγμένα. Απόδειξη γι αυτό είναι η ευρύτατη διάδοση των μεταλλαγμένων στην ΕΕ, η οποία δήθεν είναι επίσημα κατά των ΓΤΟ, αλλά ύπουλα έχει ανοίξει τις κερκόπορτες εδώ και χρόνια για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή τους. Έτσι τα μεταλλαγμένα οργιάζουν στο πιάτο του ευρωπαίου (και του έλληνα) καταναλωτή, φτάνοντας εκεί μέσα από τα ζώα στα οποία δόθηκαν ως ζωοτροφή (καλαμπόκι, σόγια, κλπ) και ως επεξεργασμένα γλυκά και αναψυκτικά (η γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη που προέρχεται από μεταλλαγμένα βακτηρίδια).

Απέναντι σε αυτόν τον εφησυχασμό, το λόμπι της βιοτεχνολογίας δείχνει τρομερά υπερκινητικό και μέσα από ένα υστερικό αμόκ εξαγοράς πολιτικών, μεροληπτικών νόμων και κατά παραγγελία ερευνών, και των στερεότυπων ισχυρισμών περί «ασφάλειας» έχει καταφέρει να προωθήσει την εξάπλωση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε πάνω από 25 χώρες του κόσμου.

Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια κρίσιμη καμπή όπου χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή επαγρύπνηση, και η εστιασμένη και συνεπής καταδίκη νοσηρών «τεχνολογιών» που μετατρέπουν την διατροφή σε όπλο εναντίον των ανθρώπων, των ζώων και του οικοσυστήματος.

Ήδη μέσα σε πολύ λίγα χρόνια η βιοτεχνολογία έχει πίσω της μια μακάβρια κληρονομιά και απειλεί ως κατάρα να εξαφανίσει την ζωή στον πλανήτη μέσα από την καταστροφική αλλοίωση του DNA της ζωής. Επίσης έχει ήδη καταστρέψει ανεπανόρθωτα την γενετική βιοποικιλότητα της Γης με την επιμόλυνση, ωθεί στην απώλεια των ντόπιων ποικιλιών σπόρων (πχ από τις 4000 φυσικές ποικιλίες καλαμποκιού επιβάλλει την καλλιέργεια των 2 ή 3 δικών της μεταλλαγμένων υβριδίων), έχει οδηγήσει σε αυτοκτονία χιλιάδες αγρότες (στην Ινδία και αλλού), κατηγορείται για την ξαφνική κατάρρευση των πληθυσμών των μελισσών και όπως φάνηκε από το πείραμα απειλεί ευθέως την υγεία των ανθρώπων, στους οποίους αφαιρείται το δικαίωμα να γνωρίζουν τι καταναλώνουν.

Επιστρέφοντας στη συγκεκριμένη έρευνα Σεραλίνι, η οποία έγινε κρυφά γιατί υπήρχε ο κίνδυνος σαμποτάζ από τα κατεστημένα συμφέροντα, μπορούμε να αντιληφθούμε την απειλή που κρέμεται πάνω από το κεφάλι της ανθρωπότητας (Αν οι όγκοι αυτοί ήταν σε ανθρώπους θα είχαν το μέγεθος μπάλας).

Το πείραμα είναι γραφικό και εύγλωττο αν και τελικά δεν χρειάζεται κανένα πείραμα για να αποδείξει την νοσηρότητα των ΓΤΟ. Δεν χρειάζεται να υποφέρουν άλλο αθώα και ανυπεράσπιστα ζώα για να αποδεικνύεται η ανωμαλία και το αδιέξοδο σκεπτικό κάποιων. Γιατί το αποκρουστικό πρόσωπο της παράνοιας αλλά και της απληστίας που αντιπροσωπεύουν τα μεταλλαγμένα, δεν μπορεί με τίποτα να κρυφτεί.

Επιπλέον, όλο αυτό το φιάσκο της βιοτεχνολογίας είναι εγκληματικό και παράνομο αφού ο κόσμος δεν έχει δώσει άδεια σε καμία εταιρία και δεν την έχει εξουσιοδοτήσει να ερευνά, πόσο μάλλον να ισχυρίζεται ότι αυτά που κάνει είναι για να μας σώσει. Όλες οι δήθεν τεχνολογίες των πανίσχυρων πρακτόρων αυτού του συστήματος που καμουφλαρισμένες ως εταιρίες ενεργούν δήθεν για το κοινό καλό, είναι ένα ακόμη σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο του ανθρώπου στον κατήφορο στον φασισμό και στον ολοκληρωτισμό.

Τώρα περισσότερο από ποτέ απαιτείται ο εξονυχιστικός έλεγχος και η καταδίκη των αυτόκλητων «σωτήρων» που αλωνίζουν ανενόχλητοι σε κάθε πτυχή της ζωής μας, από την διατροφή μέχρι την οικονομία. Τώρα χρειάζεται το αποφασιστικό πλήγμα στον ολοκληρωτισμό που παρουσιάζεται ως πρόοδος και μια άλλη, πραγματικά ασφαλής και αειφόρος πορεία βασισμένη σε αξίες και στην σοφία, στην εμπειρία και στη γνώση που έχει συσσωρεύσει η ανθρωπότητα.