01 February 2012

Πως αντιστρέφονται οι ασθένειες με την διατροφή - Τρώγοντας, 3η έκδοση


Κάποιος πρέπει να τα λεει ή μάλλον να τα επαναλαμβάνει ανά τακτά διαστήματα γιατί η προπαγάνδα των κατεστημένων συμφερόντων είναι αδιάκοπη και οι άνθρωποι συνεχίζουν να ασθενούν, να υποφέρουν και να πεθαίνουν άδικα.
Η κλασσική ρήση του Ιπποκράτη «Η τροφή σου είναι το γιατρικό σου, και το γιατρικό σου είναι η τροφή σου» ξαναέρχεται για άλλη μια φορά στο προσκήνιο, και μάλιστα δικαιώνεται πλήρως στο ντοκιμαντέρ «Eating, 3rd edition - (Τρώγοντας, 3η έκδοση)» το οποίο αναφέρεται στην θεραπευτική δύναμη της 100% φυτικά βασισμένης διατροφής. Ή όπως την ονομάζει ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Mike Anderson, δίαιτα RAVE, η οποία είναι τα αρχικά:
Η φυτοφαγία RAVE δεν είναι μια καινούργια διατροφή, αλλά ένα αμάλγαμα των αλλαγών του τρόπου ζωής από τα προγράμματα των γιατρών Ornish, McDougall, Barnard, Esselstyn, Fuhrman, και άλλων. Όλοι αυτοί οι γιατροί έχουν αποδείξει ότι η 100% φυτοφαγία είναι αποτελεσματική στην πρόληψη και στην αντιστροφή των καρδιακών παθήσεων καθώς και των υπόλοιπων εκφυλιστικών ασθενειών, όπως καρκίνος, διαβήτης, εγκεφαλικό, οστεοπόρωση, Πάρκινσον, Αλτσχάϊμερ, αυτοάνοσες νόσοι, κλπ.
Ο ίδιος ο δημιουργός της ταινίας Mike Anderson δεν είναι γιατρός ή διατροφολόγος, αλλά στην ταινία και στο βιβλίο του αποκαλύπτει μια ευρύτατη έρευνα η οποία αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της φυτοφαγίας. Δυστυχώς, πολλοί γιατροί δεν περιλαμβάνουν μια τέτοιου είδους διατροφική αλλαγή στο ρεπερτόριο τους αλλά προτείνουν μόνο φάρμακα και επεμβάσεις για να θεραπεύσουν τα αποτελέσματα των κακών συνηθειών των ασθενών τους.

Κάνοντας τις αυτονόητες διατροφικές αλλαγές, οι οποίες αποδίδουν ακριβώς γιατί είναι συμβατές με την ανατομία του ανθρώπινου σώματος - το οποίο εντάσσεται στην γενική κατηγορία των φυτοφάγων - αποφεύγουμε τις πλέον επίπονες χειρουργικές επεμβάσεις και αποκαθιστούμε σε σύντομο διάστημα την υγεία μας με μια απλή και εύκολη αλλαγή της διατροφής μας.
Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με άτομα που έχουν ωφεληθεί από την μετάβαση σε μια διατροφή RAVE:

Ο Δρ Neal Pinckney είχε προγραμματιστεί για τριπλή επέμβαση bypass που του συνέστησαν τέσσερις ειδικοί καρδιολόγοι, αλλά αντ’ αυτής προτίμησε μια διατροφική λύση στο πρόβλημά του. Μετά από επτά μήνες σ’ αυτή την διατροφή, ήταν καλά, είχε χάσει 20 κιλά, και μπόρεσε να τρέξει και να τερματίσει στους μεσαίους σε έναν αγώνα δρόμου 14 χιλιομέτρων. 

Η μαραθωνοδρόμος Ruth Heidrich μιλάει για τις προκλήσεις της με τον καρκίνο του μαστού. Συμφώνησε με την χειρουργική επέμβαση, αλλά απέρριψε την χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία. Ευτυχώς, μία από τις πέντε "δεύτερες γνώμες" που πήρε, ήταν από τον Δρ John McDougall, ο οποίος την συμβούλευσε να αλλάξει την διατροφή της. Αφότου έγινε εντελώς φυτοφάγος, αυτή δεν είχε καμία επανεμφάνιση της επίφοβης ασθένειας.

Ο Δρ Joseph Crowe, ένας χειρουργός στην Cleveland Clinic, υπέστη καρδιακή προσβολή στην ηλικία των 44. Προς έκπληξή του, η χοληστερόλη 156 που είχε δεν του απέφερε προστασία από τις καρδιακές παθήσεις. Μετά από τις συμβουλές του Δρ Caldwell Esselstyn επίσης στην Cleveland Clinic, ο Crowe άρχισε μια φυτικά βασισμένη διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, και αντέστρεψε την καρδιακή του πάθηση σε 32 μήνες. Ο Δρ Crowe, ο οποίος δεν παίρνει φαρμακευτική αγωγή, τώρα έχει συνήθως χοληστερόλη κάτω από 100 και δεν έχει προβλήματα στην καρδιά.

Οι περιπτώσεις θεραπείας με αυτόν τον τρόπο είναι χιλιάδες και οι μαρτυρίες των ίδιων των ανθρώπων που έχουν θεραπευτεί, αναφέρονται σε πολλές σελίδες και φόρουμ στο αγγλόφωνο διαδίκτυο.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψουμε το απλό και θαυματουργό που τώρα ίσως φαίνεται απίστευτο: την δύναμη και την αποτελεσματικότητα της σωστής τροφής και άσκησης για το σώμα.
Και όπως λεει ο Mike Anderson, χρειάζονται μόλις 21 ημέρες για να εφαρμόσουμε μια νέα συνήθεια, στην προκειμένη περίπτωση, να αλλάξουμε την διατροφή μας, γιατί τόσο είναι το διάστημα που χρειάζεται για να επανεκπαιδεύσουμε τους γευστικούς μας κάλυκες να απεξαρτηθούν από τις επεξεργασμένες τροφές με το πολύ λίπος, την ζάχαρη, το αλάτι, και τα χημικά πρόσθετα και να ξανασυνηθίσουν την φυσική, ανεπεξέργαστη, φυτική διατροφή.
Ο Anderson συνοψίζει την διατροφή RAVE, προσφέροντας τις παρακάτω συμβουλές:
• Πάντα τρώτε τα τρόφιμα όσο πιο κοντά στην φυσική τους κατάσταση.
• Πάντα τρώτε πλήρη τρόφιμα.
• Τρώτε ποικιλία πολύχρωμων τροφών.
• Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον το μισό των τροφών σας ωμά.
• Μια σαλάτα είναι ένα ιδανικό γεύμα.
• Αποφύγετε τα συσκευασμένα "σνακ" σαν τον διάολο.
• Το νερό πρέπει πάντα να είναι το ποτό της επιλογής σας.
• Όταν τρώτε έξω, παραγγείλετε αυτό που υπάρχει στο μενού, αλλά ζητήστε να αφήσουν έξω τα κακά πράγματα, ακολουθώντας τους κανόνες της διατροφής RAVE.


Προγράμματα γιατρών που αντιστρέφουν τις εκφυλιστικές ασθένειες με την διατροφή:
 
Πρόγραμμα Dr Dean Ornish - http://www.everydiet.org/diet/ornish-diet
Πρόγραμμα Caldwell B. Esselstyn, Jr., M.D. - http://www.heartattackproof.com
Πρόγραμμα John A. McDougall, M.D. - http://www.drmcdougall.com
Πρόγραμμα Neal Barnard, M.D. - http://www.nealbarnard.org
Πρόγραμμα Joel Fuhrman, MD - http://www.drfuhrman.com

Τα περιεχόμενα του ντοκιμαντέρ
Εισαγωγή
Καρδιακές παθήσεις
Καρκίνος
Αντιστροφή του Διαβήτη
Κλασικοί διατροφικοί μύθοι
Η πλύση εγκεφάλου με το ασβέστιο
Ελαφρύτερα κρέατα
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Διατροφική πολιτική
Τα οφέλη μιας φυτικά βασισμένης διατροφής
Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της Δυτικής διατροφής
Κτηνοτροφία (βιομηχανικές φάρμες)
Μεταδοτικές ασθένειες
Συμπέρασμα


Μερικές από τις οθόνες που βγαίνουν στην διάρκεια του ντοκιμαντέρ.



Για περισσότερες πληροφορίες http://www.ravediet.com/
………………
Αν αγοράσετε το ντοκιμαντέρ, επειδή δεν υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι, μπορείτε να τους κατεβάσετε πατώντας εδώ.