23 May 2011

Πολλαπλά τα meltdown και τα ψέματα από την πρώτη στιγμή

Για την πιο μεγάλη κρίση που έχει βιώσει η ανθρωπότητα στην σύγχρονη ιστορία της και η οποία σιωπηλά μπορεί να τερματίσει την ζωή στη Γη, εκτυλίσσεται μια προκλητική προσπάθεια διαχείρισής της. Προκλητική ως προς το μέγεθος του θράσους, της συγκάλυψης και της περιφρόνησης προς την ζωή που επιδεικνύεται, αφού πρόκειται για μια πρωτοφανή «Φουκουσίμα» ανευθυνότητας και απανθρωπιάς εκ μέρους των υπευθύνων.

Ένα θέμα το οποίο, λόγω της κρισιμότητάς του, χρήζει διεθνούς εγρήγορσης και δράσης ώστε να αποφευχθεί όσο πλέον είναι δυνατόν η καταστροφή, έχει σχεδόν κουκουλωθεί και αφήνεται να ξεχαστεί.

Και ενώ όλο σχεδόν το Βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη μετατρέπεται σε ραδιενεργή χωματερή και το ίδιο γίνεται και με τον Ειρηνικό ωκεανό, οι υπεύθυνοι της κρίσης παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους, συνεχίζοντας να προκαλούν.

Τώρα λοιπόν που το όλο θέμα έχει υποβαθμιστεί η TEPCO βγάζει τα άπλυτά της στη φόρα και μας λεει για τα πολλαπλά meltdown, μόνο και μόνο για να μην κατηγορηθεί ότι δεν μας το είπε. Τώρα που όλο και πιο λίγοι ενημερώνουν και όλο και πιο λίγοι παρακολουθούν την εξέλιξη της κρίσης, η TEPCO παραδέχεται ότι και οι αντιδραστήρες 2 και 3 υπέστησαν Meltdown και μάλιστα αυτό συνέβη λίγες ώρες μετά τον σεισμό. Τώρα δηλαδή μας λεει ότι η κατάσταση υπήρξε απόλυτα κρίσιμη από τη πρώτη στιγμή και φυσικά έκτοτε συνεχώς επιδεινώνεται αφού δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο και να τερματιστεί.

Τελικά αυτό που μας λεει είναι ότι από την πρώτη στιγμή επιλέχθηκε η προσφιλής τακτική της απάτης και του ψέματος με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους εμάς. Η σαρκοφάγος λοιπόν που έπρεπε να σφραγίσει τους αντιδραστήρες, αλλά και ολόκληρη την πυρηνική βιομηχανία, και βέβαια τον νούμερο ένα ηθικό αυτουργό αυτής της τραγωδίας, δηλαδή το σύστημα της νέας τάξης,  σφράγισε τελικά την αλήθεια.

Αντί άλλης συνέχειας, παραθέτω δύο χαρακτηριστικά σχόλια για το θέμα. Το πρώτο είναι από τον γνωστό φυσικό Michio Kaku σχετικά με τον ισχυρισμό της TEPCO ότι η κατάσταση είναι σταθερή:

«Όταν η εταιρία λεει ότι τα πράγματα είναι σταθερά, είναι σταθερά μόνο κατά την έννοια ότι αιωρείσαι από ένα γκρεμό, κρεμασμένος από τα νύχια σου. Και καθώς ο χρόνος περνάει κάθε νύχι αρχίζει να ραγίζει. Αυτή είναι η κατάσταση τώρα.»

Το δεύτερο σχόλιο είναι από τον αναγνώστη mic στο blog.alexanderhiggins.com:

«Δεν με εκπλήσσει καθόλου που η TEPCO, η ιαπωνική κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης θα μπορούσαν να είναι τόσο ανέντιμοι και κυνικοί για το τι πραγματικά συνέβη εκεί.

Θυμάμαι στην αρχή ήταν μόνο ένα μικρό, "μερικό" meltdown, οτιδήποτε περισσότερο ήταν τρομοκράτηση ή πρόκληση πανικού - έτσι μας έλεγαν.

Οι αξιωματούχοι αυτοί ήταν Ψεύτες, απάνθρωποι ψεύτες που διαιωνίζουν την απάτη η οποία πιθανώς έχει ήδη οδηγήσει σε μακροχρόνια θανατηφόρα έκθεση χιλιάδες Ιάπωνες. Μήπως είναι κι αυτό πρόκληση πανικού;

Τώρα ομολογούν ότι είπαν ψέματα γιατί ήξεραν ότι μέσα σε 16 ώρες μετά το τσουνάμι ολόκληροι οι πυρήνες στους περισσότερους αντιδραστήρες υπέστησαν πλήρη τήξη. Είπαν ψέματα.

Εάν δεν υπάρχει η Κόλαση ακόμα, ελπίζω ο Θεός στο πνεύμα της Εκκλησίας του Φονταμενταλισμού της Αγοράς να μετατρέψει μια μεγάλη έκταση του ουρανού σε κόλαση, σε ένα μέρος μαζικού μαρτυρίου, με χωράφια μεταλλαγμένου καλαμποκιού, εκτεθειμένους πυρηνικούς αντιδραστήρες, πεδία μαχών με απεμπλουτισμένο ουράνιο, δηλητηριασμένους με PCB και υδράργυρο τοξικούς ωκεανούς και να στείλει εκεί αυτούς τους ασπόνδυλους ψεύτες να ζήσουν στην αιωνιότητα.
Ω χάλια! Αυτό το μέρος είναι η Γη! Τι στο καλό είμαστε ακόμη εδώ; Γαμώτο.

FUCK TEPCO
FUCK MONSANTO
FUCK GE (εννοεί την General Electric που κατασκεύασε τους αντιδραστήρες)
FUCK THE US GOVERNMENT
FUCK GOLDMAN SACHS
FUCK CAPITALISM, LAISSEZ-FAIRE, FREE MARKET FUNDAMENTALISM(ο φονταμενταλισμός της οικονομίας της αγοράς), CON-SERVATUDES(οι πολιτικοί υπηρέτες του συστήματος), PRESSTITUDES (τα κυρίαρχα, μισθοφορικά μέσα)»