29 December 2006


Δωρεάν
E-book για τη διακοπή του καπνίσματος


Κατεβάστε το βιβλίο του

Joel Spitzer

"NEVER TAKE ANOTHER PUFF!"

(ΠΟΤΕ ΜΗ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ΑΛΛΗ ΡΟΥΦΗΞΙΑ!)

από εδώ:

http://whyquit.com/joel/ntap.pdf (1.4 MB)


Το whyquit.com είναι μια ιστοσελίδα ανεκτίμητης αξίας για όλους αυτούς που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα αλλά το θεωρούν δύσκολο και αυτό γιατι η αίσθηση που δίνει η ιστοσελίδα και η θέση που κυριαρχεί εκεί είναι ότι η διακοπή του καπνίσματος είναι εύκολη και εφικτή.


Ο επισκέπτης θα βρει στον ιστοχώρο αυτό το κίνητρο, την εκπαίδευση και την υποστήριξη που χρειάζεται στη προσπάθεια του να απαλλαγεί από αυτή τη βλαβερή συνήθεια, μέσα από ένα πλούτο δωρεάν υλικού όπως άρθρα, βιβλία και βίντεο.


Ήδη πάνω από 500.000 έχουν αξιοποιήσει τη σημαντική αυτή προσφορά ζωής και έχουν κατεβάσει το βιβλίο "ΠΟΤΕ ΜΗ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ΑΛΛΗ ΡΟΥΦΗΞΙΑ!".

Ακολουθεί η μετάφραση του κεφαλαίου 2:

“Καπνίζω επειδή μου αρέσει!”



Ρωτήστε σχεδόν οποιοδήποτε τωρινό καπνιστή γιατί συνεχίζει να υποβάλλεται σε μια τέτοια επικίνδυνη δραστηριότητα και απλά θα σας απαντήσει, "επειδή μου αρέσει." Ενώ μπορεί να το λέει αυτό με απόλυτη ειλικρίνεια, είναι μια πολύ παραπλανητική δήλωση, και για τον ακροατή και για το καπνιστή τον ίδιο. Δεν καπνίζει επειδή το απολαμβάνει, μάλλον καπνίζει επειδή δεν απολαμβάνει το να μη καπνίζει.


Η νικοτίνη είναι ένα ισχυρά εθιστικό ναρκωτικό.
Ο καπνιστής βρίσκεται σε μια σταθερή μάχη να διατηρήσει μια ορισμένη ποσότητα νικοτίνης στη κυκλοφορία του αίματός του (επίπεδο νικοτίνης στον ορό του αίματος). Κάθε φορά που μειώνεται το επίπεδο νικοτίνης στον ορό του καπνιστή κάτω από το ελάχιστο όριο, δοκιμάζει την στέρηση του ναρκωτικού. Γίνεται ανήσυχος, οξύθυμος, σε νευρική υπερένταση και, σε μερικές περιπτώσεις, παρουσιάζει ακόμη και φυσικά συμπτώματα. Δεν το απολαμβάνει να αισθάνεται αυτές τις στερήσεις. Το μόνο πράγμα που θα ανακουφίσει αυτά τα οξέα συμπτώματα θα είναι ένα τσιγάρο. Η απώλεια νικοτίνης ξαναγεμίζεται και, ως εκ τούτου, ο καπνιστής αισθάνεται καλύτερα. Αυτός απόλαυσε το κάπνισμα.


Ένας καπνιστής πρέπει επίσης να είναι προσεκτικός για να μην υπερβεί το ανώτερο όριο ανοχής του στη νικοτίνη
ειδάλλως θα υποστεί ποικίλους βαθμούς δηλητηρίασης από αυτήν. Πολλοί καπνιστές μπορούν να βεβαιώσουν αυτή τη κατάσταση. Εμφανίζεται συνήθως μετά από πάρτυ ή εξαιρετικά έντονες καταστάσεις όταν οι καπνιστές βρίσκουν ότι έχουν υπερβεί το κανονικό επίπεδο κατανάλωσής τους. Αισθάνονται άρρωστοι, θέλουν να κάνουν εμετό, είναι ζαλισμένοι και γενικά αισθάνονται άθλια.


Το να είσαι¶Το να είσαι επιτυχημένος καπνιστής είναι σαν να είσαι¶Το να είσαι επιτυχημένος ακροβάτης σε σχοινί. Ο καπνιστής πρέπει συνεχώς να διατηρεί μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο οδυνηρά άκρα της πάρα πολλής ή λίγης νικοτίνης. Ο φόβος που συνοδεύει την αρχική διακοπή του καπνίσματος είναι ότι όλη την υπόλοιπη ζωή του πρώην-καπνιστή θα είναι τόσο φρικτή όσο οι πρώτες ημέρες χωρίς τσιγάρο.


Αυτό που¶Α θα μάθουν οι πρώην-καπνιστές είναι ότι μέσα σε μια μικρή χρονική περίοδο, η φυσική στέρηση θα αρχίσει να μικραίνει.
Κατ' αρχάς, οι έντονες επιθυμίες θα αποδυναμωθούν σε ένταση και θα γίνουν έπειτα πιό σύντομες σε διάρκεια. Θα υπάρχουν πιό μεγάλα χρονικά διαστήματα μεταξύ των έντονων επιθυμιών. Θα φθάσει τελικά στο σημείο όπου ο πρώην-καπνιστής θα επιθυμεί το τσιγάρο πολύ σπάνια, ή ποτέ. Εκείνοι που συνεχίζουν να καπνίζουν θα συνεχίσουν να είναι σε μια σταθερή μάχη διατήρησης του επιπέδου νικοτίνης στον ορό τους.


Μέσα σ’αυτή τη μάχη περιλαμβάνεται η μεγάλη δαπάνη της αγοράς του ενός πακέτου μετά το άλλο και της επικίνδυνης επίθεσης στο σώμα του καπνιστή από την εισπνοή της δηλητηριώδους νικοτίνης μαζί με πάνω από 4.000 άλλες τοξικές χημικές ουσίες που περιλαμβάνουν δηλητηριώδεις πίσσες και αέρια που παράγονται από την καύση του καπνού. Αυτές οι χημικές ουσίες είναι θανατηφόρες από μόνες τους και ακόμα περισσότερο σε συνδυασμό.


Έτσι την επόμενη φορά που θα σκεφτείς πόσο απολάμβανες το τσιγάρο κάποτε, κάθησε και κάνε μια σοβαρή, αντικειμενική κριτική γιατί έχεις μια τέτοια εξιδανίκευση για αυτό το επικίνδυνο προϊόν. Εξέτασε όλες τις συνέπειες. Σίγουρα¶Σίγουρα θα συνειδητοποιήσεις ότι αισθάνεσαι σωματικά και πνευματικά καλύτερα τώρα από ότι όταν ήσουν καπνιστής.

Εξέτασε τα όλα αυτά και

ΠΟΤΕ ΜΗ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ΑΛΛΗ ΡΟΥΦΗΞΙΑ!


1 comment:

fidaki said...

χεχε...
Σαν νά'ξερες ότι πιθανόν να υπάρχουν
χορτοφάγοι καπνιστές σαν κι'εμένα.
Το ξέρω, ντρέπομαι αλλά έχω δώσει μια
προθεσμία στον εαυτόν μου ανάλογα με
κάποια απόδοση που αναμένεται στο
πολύ κοντινό μέλλον. Θα το κατεβάσω
να δω τι καινούργιο έχει να μου πει.