05 May 2006

Πάρτε την υγεία σας στα χέρια σας

Πάρτε την υγεία σας στα χέρια σας
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SITE
www.Educate-Yourself.org
The Freedom of Knowledge, The Power of Thought




Εισαγωγή και φιλοσοφική επισκόπηση
Ο σκοπός αυτού του ιστοχώρου είναι να βοηθήσει τους άνθρωπους να γίνουν αυτάρκεις και αυτόνομοι σε όλα τα θέματα υγειονομικής περίθαλψης. Η υπερ-εμπιστοσύνη και υπερ-εξάρτηση του δυτικού κόσμου στην ορθόδοξη αλλοπαθητική ιατρική (συμβατικοί γιατροί που συνταγογραφούν φάρμακα),στα φάρμακα, και την τυποποιημένη δυτική διατροφή μας έχουν φέρει σε μια λυπηρή κατάσταση εθνικής υγείας.Δεν υπάρχει κανένας που να ενδιαφέρεται πιο πολύ για την διατήρηση της υγείας σας, από εσάς τους ίδιους. Κατά την άποψή μας, πρέπει να δεχτείτε αυτή την βασική ευθύνη και όχι να την εκχωρήσετε σε άλλους.Εκατομμύρια και εκατομμύρια Αμερικανών έχουν υποφέρει (και πεθάνει) άσκοπα λόγω της ανόητης εγκατάλειψης της προσωπικής ευθύνης για την υγειονομική τους περίθαλψη σε άλλα χέρια.
Η οργανωμένη ιατρική
Στο μεγαλύτερο μέρος αυτού του αιώνα, η οργανωμένη ιατρική έχει συμμετάσχει σε μια εξαπάτηση. Το κοινό έχει οδηγηθεί να πιστεύει ότι:
Α) Μόνο η αλλοπαθητική ιατρική είναι νόμιμη, αποδειγμένη, και αντάξια της δημόσιας εμπιστοσύνης (ενώ όλες οι άλλες μορφές θεραπείας πρέπει να αντιμετωπίζονται με δυσπιστία και να χαρακτηρίζονται ως αγυρτία, κ.λπ....) και ότι
Β) Οι αλλοπαθητικοί γιατροί είναι θεραπευτές.
Τίποτε απ’τα δύο δεν είναι αληθινό. Οι αλλοπαθητικοί γιατροί, ενώ εμφανίζονται ως θεραπευτές,στην πραγματικότητα συμμετέχουν στην επιχείρηση της ‘διαχείρισης ασθενών’. Η γνωστή ρουτίνα πάει κάπως έτσι: Ο ασθενής επισκέπτεται το γιατρό και του λέει ποιό είναι το πρόβλημα. Ο γιατρός του γράφει μια συνταγή για να βελτιώσει τα συμπτώματα. Η αιτία και η πρόληψη της ασθένειας δεν θίγονται ποτέ. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρόνιων πασχόντων, ο ασθενής επιστρέφει τακτικά και επανειλημμένα για ‘επισκέψεις και τσέκ-απ’. Αυτό το σύστημα δένει τον πειθήνιο και υπάκουο ασθενή με τακτικές επισκέψεις στο γιατρό, συγχρόνως κρατώντας τον φιλικό σας φαρμακοποιό απασχολημένο με τις συνταγές.Φοβάμαι πως κάπως έτσι έχει όλο το παιχνίδι. Στην πραγματικότητα, σχεδιάστηκε ακριβώς με αυτόν το τρόπο.Όλη αυτή η δραστηριότητα είναι απόλυτα σύμφωνη με τον ασφαλιστικό κλάδο, δεδομένου ότι με βάση αυτό το παράδειγμα, η ασφάλεια ζωής με ιατρική κάλυψη γίνεται μια απόλυτη ανάγκη στη ζωή του καθενός.
Φυσικά, ο μέσος νέος αλλοπαθητικός γιατρός είναι χαρακτηριστικά απληροφόρητος για το παιχνίδι.Είναι βαλμένος σε μια νοοτροπία και επηρεασμένος από την ιατρική σχολή να θεωρεί ότι συμμετέχει σε μια τίμια περίθαλψη των ασθενών χρησιμοποιώντας τα καλύτερα εργαλεία (και φάρμακα) διαθέσιμα στη σύγχρονη επιστήμη.Εντούτοις,διατηρώντας το μυαλό του κλειστό, και όντας δεκτικός μόνο στη "αναθεωρημένη σοφία των ομοτίμων του", ο νέος γιατρός καταλήγει συνήθως στη διαιώνιση της προκατάληψης και της επιστημονικής ανεντιμότητας που διαπερνά το μεγαλύτερο τμήμα της "ιατρικής επιστήμης" σήμερα.
Ο ρόλος της διατροφής




Ποιο ρόλο έχει διαδραματίσει η Τυποποιημένη Δυτική Διατροφή στον καθορισμό του εθνικού προφίλ υγείας μας; .... Μεγάλο. Σήμερα, εκατομμύρια ανθρώποι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις που ούτε καν υπήρχαν τους προηγούμενους αιώνες. Ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις, παραδείγματος χάριν, είναι παθήσεις του 20ού αιώνα. Το Χρόνιο Σύνδρομο Κούρασης ούτε καν είχε αναφερθεί μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80.Όμως, μια μελέτη υπολόγισε ότι σήμερα,το 70% του ενήλικου αμερικανικού πληθυσμού πάσχει από τη χρόνια κούραση! Πολλές σύγχρονες καταθλίψεις προέκυψαν κατά ένα μεγάλο μέρος ως αποτέλεσμα μιας θεμελιώδους αλλαγής στην εθνική διατροφή μας. Η χρόνια χρήση των φαρμάκων και των εμβολίων έχει διαδραματίσει επίσης έναν σημαντικό ρόλο.
Τέλος στα ιατρικά έξοδα
Σε αυτόν τον ιστοχώρο, θα ερευνήσουμε ερωτήσεις και απαντήσεις στις σύγχρονες ασθένειες και πώς μπορείτε να μάθετε να φροντίζετε τον εαυτό σας.Όλοι μας μπορούμε να μάθουμε πως να πάρουμε τον έλεγχο του πεπρωμένου της υγείας στα χέρια μας και να βάλουμε ένα τέλος στην ανησυχία και τα συναισθήματα απελπισίας που προκαλούνται από την εμπιστοσύνη στο σύστημα της αποκαλούμενης ‘ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης’.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ



Ας σκεφτούμε μερικές από τις παρακάτω ερωτήσεις και απαντήσεις:
  1. Τι μπορώ να κάνω;
Πάρτε εσείς τον έλεγχο και σταματήστε να εξαρτάστε από τον γιατρό, το νοσοκομείο, την κλινική, ή το φαρμακοποιό σας για να σας περιθάλψει. Μάθετε πώς δουλεύει το σώμα, μάθετε πώς να αποφύγετε την ασθένεια, και μάθετε πώς να θεραπεύσετε μόνοι σας ΟΛΕΣ τις ασθενικές καταστάσεις άν αρρωστήσετε.
  1. Αλλά χρειαζόμαστε τους γιατρούς και τα νοσοκομεία!
Μόνο σε πολύ περιορισμένες περιστάσεις. Για τις οξείες ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως τα τροχαία ατυχήματα ή τις ξαφνικές καρδιακές προσβολές, σίγουρα,θα θέλετε να πάτε σε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης ή ένα κέντρο πρώτων βοηθειών, αλλά για ασθένειες ρουτίνας, χρόνια πάθηση, και ακόμα και για τις αποκαλούμενες "μοιραίες" ασθένειες, θα είναι καλύτερο να ενημερωθείτε και να μάθετε πώς να θεραπεύσετε την πάθηση με μια μη-φαρμακευτική προσέγγιση. Οι πιθανότητές σας για μακροπρόθεσμη επιβίωση είναι γενικά πολύ μεγαλύτερες εάν ακολουθήσετε την εναλλακτική, φυσική οδό. Συνήθως, η λήψη φαρμάκων για μακρά χρονική περίοδο θα χαμηλώσει την ανοσία σας,θα τοξινώσει το σώμα,θα προκαλέσει εκφυλισμό οργάνων, και θα οδηγήσει σε σοβαρότερη, απειλητική για τη ζωή ασθένεια.
Προφανώς, θα ήταν πολύ καλύτερο εάν η αμερικανική κυβέρνηση επέτρεπε στους πολίτες της να επιλέξουν τη θεραπευτική μορφή και τον θεραπευτή της επιλογής τους, αλλά στις περισσότερες πολιτείες απαγορεύεται και επιβάλλεται με την τακτική Gestapo. Μπορείτε να ευχαριστήσετε τα καρτέλ φαρμάκων και τους συμμάχους τους στην αλλοπαθητική ιατρική για αυτό.Α, και μην ξεχάσετε τους, λιπόψυχους, γλοιώδεις,και διεφθαρμένους πολιτικούς που ξεπούλησαν τον αμερικανικό λαό σε αυτά τα κατοχυρωμένα συμφέροντα με τη νομοθέτηση περιοριστικών νόμων κάτω από το έμβλημα "της προστασίας του κοινού".
Άρα, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ πραγματικά τους γιατρούς; Όχι, εσείς δεν τους χρειάζεστε. Η οργανωμένη ιατρική σας έχει κάνει πλύση εγκεφάλου από την παιδική ηλικία με την αντίληψη ότι τη χρειάζεστε.Το γεγονός είναι ότι, σας χρειάζονται ... κυρίως για να διασφαλίσουν ότι τα χρήματα θα συνεχίσουν να έρχονται.
  1. Πώς μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου;
Μέσω της εκπαίδευσης και της κατανόησης ότι ο Δημιουργός των Πάντων, που εργάζεται μέσω της Φύσης, σας έχει εφοδιάσει ήδη με όλο τον απαραίτητο ‘εξοπλισμό’ για να φροντίσετε τον εαυτό σας.
  1. Άρα, τι πρέπει να κάνω;
Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να μάθετε πώς να εργάζεστε με τη Μητέρα Φύση και να παρατηρήσετε τους νόμους της. Και αυτή θα φροντίσει όλα τα άλλα για σας!

No comments: