11 April 2006

ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

“The real greatness is in the smallness”

August Rodin (ΓΑΛΛΟΣ ΓΛΥΠΤΗΣ)




Ο ΚΕΒΙΝ ΚΑΙ Η ΝΤΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΑ.

ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΠΛΑ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

ΜΑΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ,ΦΥΣΙΚΗ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ http://geocities.com/newlibertyvillage/earthstar.htm ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΝ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΜΑΤΑ ΝΟΗΜΑ:

Ο δρόμος πίσω στην αρμονία με την πραγματική ζωή– τη φυσική ζωή – δεν είναι να βγάζεις όλο και περισσότερα χρήματα – είναι το να χρειάζεσαι όλο και λιγότερα, και να τα προσφέρεις στον εαυτό σου μέσω της συνεργασίας με τη γη. (Μια φυσική χορτοφαγική διατροφή είναι μια σημαντική αφετηρία επίσης.) Εάν θα πρέπει να συνεχίσεις να πληρώνεις κάποιον άλλο για να σου παρέχει αυτά που χρειάζεσαι, πότε θα τελειώσει αυτό; Πόσο ασφαλές είναι αυτό; Η φύση μας δίνει ελεύθερα και σε αφθονία, το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν εκτιμούμε τι προσφέρει –θέλουμε όλο και περισσότερα και περισσότερα. Οι περισσότερες από τις επιθυμίες μας είναι συνολικά μη ρεαλιστικές (τεράστια σπίτια, βάρκες, νέα οχήματα, διαμάντια, χρυσός, υπηρέτες ... δεν υπάρχει κανένα τέλος σε αυτό).Όπως με όλα, χρειάζεται εκπαίδευση, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως τη σχολική εκπαίδευση.

Για παραδείγμα, ολοκλήρωσα δύο χρόνια στο κολλέγιο και άλλο ενάμισυ σε επαγγελματική σχολή και κατέληξα να μην ξέρω ούτε πως είναι το στάρι, ούτε πώς να το φυτέψεις, πώς να το ξεχωρίσεις από το φλοιό, ή πώς να το ψήσεις ως ψωμί. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα 15 ½ ετών εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία του 20ού αιώνα. Αλλά αυτό που έμαθα να κάνω ήταν να βρω μια δουλειά και να πουλώ την εργασία μου σε κάποιον άλλο προκειμένου να κερδήσω κάποια χρήματα για να μπορέσω να αγοράσω το ψωμί που κάποιος άλλος έψησε! Αντί να διδαχθώ πώς να εργαστώ άμεσα για την αρχική ενίσχυση (την ουσία που έχω ανάγκη για να επιζήσω), διδάχθηκα πώς να πωληθώ για να κερδίσω τη δευτεροβάθμια ενίσχυση (τα χρήματα) για να αγοράσω ότι χρειάζομαι. Σκέφτομαι ότι αυτό είναι ένα αρκετά ανεπαρκές πρότυπο.

ΕΠΙΣΗΣ:

" Πρέπει να οδηγήσουμε την ανθρωπότητα από τις μεγάλες πόλεις πίσω στη ύπαιθρο.Η ασθένεια και ο θάνατος και η καταστροφή είναι δίπλα μας , και η νέα κοινωνία μπορεί μόνο να φτιαχτεί εάν η θεμελιώδης ισορροπία της ανθρώπινης κοινωνίας επανεγκαθιδρυθεί και το εβδομήντα πέντε τοις εκατό των ανθρώπων επιστρέψουν στα θεμελιώδη επαγγέλματα μιας απλής, φυσικής ζωής, σε μια φυσική γεωργία, στην ελευθερία, και στην αρμονία με τους φυσικούς νόμους και τις φυσικές δυνάμεις."

ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ:

" Μπορώ να θυμηθώ τον παππού μου που μου έλεγε ότι όλα τα προβλήματα σε αυτήν την χώρα άρχισαν όταν οι άνθρωποι σταμάτησαν να παράγουν τα τρόφιμά τους. Για μένα έχει πραγματικά νόημα το πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψουμε στα βασικά της ζωής. "


Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΔΙΟΓΕΝΗΣ

No comments: